Certificats electrònics

Seguretat i Certificats electrònics

Certificats admesos

Les consultes i les gestions realitzables mitjançant el web afecten dades de caràcter personal. Per aquest motiu, abans de facilitar-hi l’accés, cal garantir la identitat de la persona que sol·licita el tràmit o gestió i assegurar la confidencialitat de les operacions realitzades.

Per accedir als serveis de XALOC amb aquest nivell de seguretat és necessari disposar d’un certificat digital d’usuari. Actualment, es poden fer servir els següents:

Per obtenir més informació sobre aquests certificats, accediu a les diferents pàgines web mitjançant els enllaços corresponents.

Certificats usats a la seu

CDS-1
seu.xalocgirona.cat
Tipus: Serveis públics de certificació CDS-1. Seu de nivell mitjà. «Certificat de seu electrònica, de classe 1, nivell mitjà».
Data de venciment: 27/02/2017

CDS-1
serveis.xalocgirona.cat
Tipus: Serveis públics de certificació CDS-1 (de servidor).
Data de venciment: 08/04/2017

CDA1
Emès per a l’Administració electrònica. Subjecte: Serveis Informàtics i Sistemes de XALOC - Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
Ubicació: Servidor TAO20
Tipus: Serveis públics de certificació CDA-1, XALOC.
Data de venciment: 12/04/2016

CDANM-1
Emès per a l’Administració electrònica - Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
Tipus: Serveis públics de certificació CDA-1. Segell de nivell mitjà
Ubicació: Servidors AOC
Data de venciment: 15/04/2018

Claus públiques i components necessaris

Per fer tràmits en aquest web, cal tenir instal·lades les claus públiques d’Administració local de CATCert. Indiqueu que confieu en aquesta entitat certificadora per a les tres finalitats disponibles, si el sistema us ho pregunta. Per obtenir les claus, cliqueu a l’enllaç següent:

https://www.aoc.cat/knowledge-base/claus-publiques/

Validació del certificat de seu

Segons el que estableix l’article 6.1 d del Reial decret 1671/2009, de 6 de novembre, pel qual es desenvolupa parcialment la Llei 11/2007, de 22 de juny, d’accés electrònic dels ciutadans als serveis públics, tota seu electrònica disposarà d’un sistema de verificació dels certificats de la seu, al qual s’accedirà de manera directa i gratuïta.

Per a això, s’ofereix l’accés a l'aplicació web SignaSuite del Consorci AOC, a través de la qual es podrà verificar la validesa del certificat de la Seu Electrònica de XALOC, de manera directa i gratuïta.

Els certificats de seu tenen la utilitat d’assegurar que les relacions dels ciutadans es realitzen a través d’un canal segur i d’una oficina pública reconeguda que no permeten la intrusió malintencionada de terceres persones.